Gluten free προϊόντα

Η γλουτένη είναι ένα μείγμα εκατοντάδων διακριτών πρωτεϊνών, τα οποία ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Ουσιαστικά αποτελείται από δύο διαφορετικής τάξης πρωτεΐνες: 1) Τη γλοιαδίνη, που προσδίδει στο ψωμί την ιδιότητα να φουσκώνει κατά το ψήσιμο και 2) τη γλουτενίνη, που είναι υπεύθυνη για την ελαστικότητα της ζύμης. Σύμφωνα με τον FDA, τροφές που φέρουν ένδειξη «προϊόν ελεύθερο-γλουτένης» πρέπει να περιέχουν λιγότερο από 20 ppm αυτής.
Ορισμένοι άνθρωποι κατά την διάρκεια της ζωής τους παρουσιάζουν ευαισθησία στην γλουτένη , με συμπτώματα όπως φούσκωμα, στομαχικές κράμπες ή διάρροια.
Αν και η ίδια η έλλειψη γλουτένης δεν έχει αρνητικές συνέπειες για τον οργανισμό μας, τα θρεπτικά στοιχεία με τα οποία συνδυάζεται συνήθως , όπως βιταμίνες, είναι πολύ σημαντικά.
Η πιο συνηθισμένη μορφή δυσανεξίας στην γλουτένη ονομάζεται κοιλιοκάκη.
Στο εμπόριο υπάρχουν πλέον πλήθος προϊόντων απαλλαγμένα της γλουτένης όπως άλευρα, ζυμαρικά, αρτοσκευάσματα, μπισκότα , μπάρες δημητριακών.
Το κατάστημά μας διαθέτει πλήθος προϊόντων gluten free για να επιλέξετε αυτά που εσείς θέλετε !!!