▲ TOP
0

Η φροντίδα του δέρματος μετά τα 40.

13/10/2023


Η φροντίδα του δέρματος είναι μια διαδικασία που πρέπει να προσαρμόζεται διαρκώς ανάλογα με τις ανάγκες μας. Ειδικότερα για την ηλικία μετά 40, το δέρμα αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις που απαιτούν μια πιο εξειδικευμένη αντιμετώπιση.

Καθώς περνούν τα χρόνια, το δέρμα, αρχίζει να χάνει τη φυσική του ικανότητα να παράγει κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ. Δηλαδή τους τρεις βασικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην ελαστικότητα, υγρασία και νεανικότητα του δέρματος.

Επίσης, στην ηλικία μετά τα 40, το δέρμα μπαίνει σε μια περίοδο στην οποία ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων αρχίζει και επιβραδύνεται. Τα νεκρά κύτταρα παραμένουν στην επιφάνεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, και εξαιτίας τους η όψη του δέρματος είναι λιγότερο λαμπερή.

Τα καλά νέα είναι πως με τη σωστή φροντίδα, μπορούμε να μετριάσουμε αυτές τις αλλαγές και να υποστηρίξουμε την υγεία του δέρματος μας καθώς μεγαλώνουμε. Είναι σημαντικό να επενδύουμε σε προϊόντα και θεραπείες που είναι σχεδιασμένα ειδικά για τις ανάγκες της δικιάς μας ηλικίας.

Κοινά Προβλήματα Δέρματος Μετά τα 40.

Καθώς περνάμε το κατώφλι των 40, το δέρμα μας αρχίζει να αντιμετωπίζει σταδιακά μια σειρά από αλλαγές. Είναι σημαντικό να κατανοούμε αυτές τις αλλαγές για να προσαρμόσουμε την καθημερινή μας ρουτίνα.

 1. Βαθύτερες Ρυτίδες & Λεπτές Γραμμές.
  Με την πάροδο του χρόνου, η μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης οδηγεί στην εμφάνιση ρυτίδων. Οι περιοχές που θα επηρεάσει περισσότερο ο χρόνος είναι γύρω από τα μάτια, το στόμα και το μέτωπο.
 2. Απώλεια Σφριγηλότητας & Ελαστικότητας.
  Η απώλεια ελαστικότητας είναι μια φυσική εξέλιξη της γήρανσης. Πιο συγκεκριμένα, η μείωση της παραγωγής συνδετικών ιστών, είναι το αίτιο για την ελαστικότητά του δέρματος.
 3. Ξηρότητα & Αφυδάτωση.
  Με την ηλικία, οι αδένες σμήγματος παράγουν μικρότερη φυσική λίπανση, προκαλώντας ξηρότητα. Επίσης, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως οι χαμηλές θερμοκρασίες.
 4. Υπερχρωματισμός & Κηλίδες Γήρατος.
  Η έκθεση στον ήλιο και η γενετική κληρονομικότητα σε συνδυασμό με την ηλικία μπορούν να οδηγήσουν σε κηλίδες γήρατος. Κατά συνέπεια, είναι πολύ σημαντικό να προστατεύουμε το δέρμα μας από την UV ακτινοβολία.
 5. Πιο Λεπτό Δέρμα.
  Με την πάροδο των ετών, το δέρμα είναι πιο λεπτό, ευαίσθητο και λιγότερο ανθεκτικό σε εξωτερικούς παράγοντες.

Καθώς αντιμετωπίζουμε αυτές τις αλλαγές, είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνουμε ενήμεροι και να προσαρμόζουμε τη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος μας ανάλογα.

Δημιουργία Ρουτίνας για τη Φροντίδα του Δέρματος.

Η φροντίδα του δέρματος μετά τα 40, πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Ειδικότερα, η δημιουργία μιας στοχευμένης ρουτίνας φροντίδας δέρματος για ώριμες επιδερμίδες είναι ζωτικής σημασίας μέσα στο life style μας είναι παραίτητη. Ας αναλύσουμε λίγο τι πρέπει να συμπεριλαμβάνει.

 1. Βαθύς Καθαρισμός με ύπιο τρόπο.
  Πιο συγκεκριμένα, η εκτενής χρήση ήπιων καθαριστικών προϊόντων βοηθά την διατήρηση της φυσικής υγρασίας της επιδερμίδας μας.
 2. Απολέπιση.
  Αναλόγως με τον τύπο δέρματος μας επιλέγουμε τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε. Τα χημικά απολεπιστικά μπορούν να προσφέρουν βαθύτερο και πιο αποτελεσματικό καθαρισμό, ενώ τα φυσικά είναι ιδανικά για ευαίσθητα δέρματα. Είναι σημαντικό να απολεπίζετε το δέρμα σας μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
 3. Οροί & Θεραπείες.
  Οι οροί που είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά και πεπτίδια στοχεύουν συγκεκριμένα προβλήματα όπως ρυτίδες, χαλάρωση και άλλα. Επιλέγουμε τη θεραπεία. σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματος μας πάντοτε.
 4. Ενυδάτωση & Θρέψη.
  Είναι σοφό να επιλέγουμε κρέμες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και κεραμίδια, τα οποία προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και επανόρθωση του δερματικού φραγμού.
 5. Ειδική Φροντίδα Ματιών & Λαιμού.
  Μην διστάσετε να επενδύσετε σε ειδικές κρέμες για τις περιοχές των ματιών και του λαιμού. Είναι οι πιο ευαίσθητες και εμφανίζουν πρώτες τα σημάδια γήρανσης.
 6. Προστασία από τον Ήλιο κάθε μέρα.
  Η χρήση προϊόντων με SPF είναι απαραίτητη για καθημερινή χρήση, για τις ηλικίες άνω των 40.

Η Φροντίδα του Δέρματος μετά τα 40 με Κορυφαία Συστατικά.

Η επιστήμη στον τομέα της φροντίδας του δέρματος έχει κάνει μεγάλα βήματα τα τελευταία χρόνια. Συνεπώς, υπάρχουν πολλές προηγμένες και στοχευμένες λύσεις για να αντιμετωπίσουμε κάθε σημάδι γήρανσης.
Πιο συγκεκριμένα:

 1. Ρετινοειδή.
  Είναι μία οικογένεια της βιταμίνης A.
  Για επαναφορά της επιδερμίδας, μείωση ρυτίδων και για βελτίωση της υφής του δέρματος. Ωστόσο, πρέπει να τα χρησιμοποιούμε με προσοχή, αναλόγως με την ευαισθησία του κάθε τύπου δέρματος.
 2. Πεπτίδια & Παράγοντες Ανάπτυξης.
  Για την ορθή ελαστικότητα και στην ανανέωση του δέρματος. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ώριμη επιδερμίδα παίζουν σημαντικότατο ρόλο.
 3. Υαλουρονικό Οξύ & Κεραμίδια.
  Είναι ζωτικής σημασίας για την ενυδάτωση. Πιο συγκεκριμένα, φέρνουν σε ισορροπία την υγρασία του δέρματος και επαναφέρουν τον δερματικό φραγμό.
 4. Βιταμίνη C & E.
  Παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για την προστασία από τις ελεύθερες ρίζες. Βελτιώνουν τη λάμψη του δέρματος και ενισχύουν την παραγωγή του κολλαγόνου.
 5. Νιασιναμίδη.
  Είναι αποτελεσματική για την καταπολέμηση του υπερχρωματισμού. Βοηθάν στη μείωση των κηλίδων. Ενισχύει την υγεία του δέρματος γενικώς.

Προσαρμόζουμε τον Τρόπο Ζωής μας & τη Διατροφή μας.

Ειδικότερα, στην προσπάθεια μας να φτιάξουμε την καλύτερη ρουτίνα με προϊόντα ομορφιάς, συχνά ξεχνάμε την κρίσιμη συμβολή του τρόπου ζωής και της διατροφής για την υγεία του δέρματος μας.
Όμως δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως η φροντίδα του δέρματος μετά τα 40 χρειάζεται και άλλα πράγματα. Πιο συγκεκριμένα:

Ισορροπημένη δίαιτα & ενυδάτωση:
Η επαρκής κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ελαστικότητας και της υγρασίας του δέρματος. Επίσης, μια ισορροπημένη δίαιτα πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες πάντοτε ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.

Συμπληρώματα & Διατροφή:
Τα λιπαρά οξέα Ωμέγα βοηθούν στην υγεία του φραγμού υγρασίας του δέρματος, ενώ τα αντιοξειδωτικά, όπως οι βιταμίνες C και E, προστατεύουν το δέρμα από το οξειδωτικό στρες.

Συνήθειες Ζωής:
Ο ποιοτικός ύπνος αναζωογονεί το δέρμα, ενώ το άγχος έχει αποδειχθεί πως μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και άλλα δερματικά προβλήματα. Επίσης οι κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζουν την επιδερμίδα. Την κάνουν ξηρή, χωρίς λάμψη και πιο ευάλωτη σε προβλήματα.

Τι σας προτείνουμε.

Είμαστε στη διάθεση σας να φτιάξουμε ειδικά για εσάς και τις ανάγκες σας την προσωπική σας ρουτίνα για τα ιδανικά αποτελέσματα.
Θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μας!