Όσα πρέπει να ξέρετε για το Ταχίνι

[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Όσα πρέπει να ξέρετε για το Ταχίνι.
Ταχίνι!!! Ποιος δεν αγαπάει αυτή την πλούσια και θρεπτική τροφή να σηκώσει το χέρι !!!
Με μέλι; Με κακάο; Όπως και να συνδυαστεί είναι νόστιμο!
Αλεσμένο σουσάμι σε μορφή κρέμας! Πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά δεν χαρακτηρίζεται άδικα ως υπερτροφή ή αλλιώς «superfood».
Τι περιέχει το ταχίνι;
1.Βιταμίνες του συμπλέγματος Β (ενισχύει την λειτουργία του νευρικού συστήματος ) 2. Ασβέστιο (βοηθά στην οστεοπόρωση) 3. Μαγνήσιο ( δρα καταπραυντικά, καταπολεμά πονοκέφαλο και ημικρανίες) 4. Ψευδάργυρο και κάλιο ( αύξηση της άμυνας του οργανισμού) 5. Φώσφορο 6. Υδατάνθρακες (πλούσιο σε φυτικές ίνες, βοηθά στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερολογικού συστήματος) 7. Σίδηρο (σωματική και πνευματική ευεξία) 8. Μαγγάνιο και σελήνιο (αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες) 9. Χαλκό ( μείωση πόνων στις αρθρώσεις) 10. Βιταμίνη Ε (αντιγήρανση, αντικαρκινική δράση) 11. Πηγή υγιών λιπαρών οξέων ω3 και ω6
Το ταχίνι λόγω των υψηλών επιπέδων ασβεστίου και πρωτεινών ενδείκνυται για χορτοφαγικά και vegan διαιτολόγια κατόπιν καθοδήγησης του εκάστοτε ειδικού γιατρού.
Είναι επίσης ιδανικό για διαβητικούς καθώς έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Το ταχίνι λόγω γεύσης και υφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους όπως για παράδειγμα αντί για βούτυρο στο πρωινό, είτε σαν σως σε σαλάτες, ως υλικό σε κεικ , μπισκότα κλπ είτε μέσα σε φαγητά για άρωμα και γεύση.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]